Syyrian joukot etenivät Palmyraan

Syyrian hallituksen joukot ovat edenneet Isisin aiemmin hallussa pitämään Palmyran kaupunkiin.

  • LKS 20160323 BEI1931; (FILES) This file photo taken on March 14, 2014 shows shows a Syrian policeman patrolling the ancient oasis city of Palmyra, 215 kilometres northeast of Damascus. Syrian pro-government forces advanced to the edge of the famed ancient city of Palmyra on March 23, 2016, eyeing a major symbolic victory over the Islamic State jihadist group, a monitor said. / AFP / Joseph EID AND Joseph EID - LEHTIKUVA / AFP Joseph Eid, Joseph Eid

    Syyrialainen poliisi vartioit Palmyran raunioita vuonna 2014.

    ()

Syyrian armeija on päässyt noin 1,5 kilometrin päähän kaupungin keskustasta.

Ennen tämän päivän hyökkäystä Isis käytti kaiuttimia kehottaakseen kaupungin noin 15 000 siviiliasukasta poistumaan kaupungista.

Isis otti kaupungin haltuun toukokuussa 2015. Se on tuhonnut useita muinaisten temppeleiden raunioita Unescon maailmanperintökohteen alueella.

Isis on joutunut ahtaammalle myös Irakissa, kun Yhdysvaltojen ja kurdiarmeija Peshmergan tukemat Irakin hallituksen joukot ovat aloittaneet operaation vapauttaakseen Mosulin kaupungin Isiksen vallasta.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.