Tulitaukosopimus Syyriaan askeleen lähempänä

Yhdysvaltain ja Venäjän ulkoministerit ovat päässeet yhteisymmärrykseen tulitauosta. Yksityiskohdat ovat kuitenkin vielä monilta osin auki.

  • LKS 20160211 ALTERNATIVE CROP - Russian Foreign Minister Sergei Lavrov (L) and US Secretary of States John Kerry shake hands as they meet for diplomatic talks on February 11, 2016 in Munich, southern Germany. Russia said it was ready to discuss a ceasefire in Syria as foreign ministers gathered in Munich in a bid to kick-start peace talks derailed by the regime onslaught on the besieged city of Aleppo. / AFP / Christof STACHE - LEHTIKUVA / AFP

    Sergei Lavrov (vas.) ja John Kerry.

    ()

Syyriaa koskeva tulitaukosopimus on päässyt askeleen eteenpäin Yhdysvaltain ulkoministeri John Kerryn ja Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrovin päästyä puhelinkeskustelussa yhteisymmärrykseen ehtojen pääpiirteistä, kertoo Sputnik News.

Sopimus ei koskisi YK:n turvallisuusneuvoston terroristeiksi nimeämiä osapuolia ja monet yksityiskohdat ovat myös edelleen auki.

Kerryn mukaan maiden presidentit Barack Obama ja Vladimir Putin käyvät asiasta jatkokeskusteluja lähipäivinä.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.