Verkkouutiset

Euroopan vaarallisin paikka ei ole kaukana Suomesta – tänne Nato pelkää Venäjän yrittävän

Suwalkin alue on Naton ykköshuolia Euroopassa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Suwalkin alueeksi kutsutaan paikallisen kaupungin nimen mukaan pohjoisen Puolan maa-aluetta. Noin sata kilometriä leveän alueen luoteisrajalla on Venäjän Kaliningrad, koillisrajalla Nato-maa Liettua ja kaakkoisrajalla Venäjälle läheinen Valko-Venäjä.

USA:n armeijan komentaja Euroopassa Ben Hodges totesi joulukuussa, että Venäjän presidentti Vladimir Putin on pitänyt alueen lähellä asevoimiensa useita pikaharjoituksia. Venäjän yllättävä työntyminen Suwalkin läpi katkaisisi Baltian mailta yhteyden muuhun Eurooppaan.

Atlantic Councilin sivuilla Suwalkin aukosta kirjoittava kirjailija Agnia Grigas muistuttaa aluetta verratun Fuldan aukkoon. Fulda oli Saksan alue, jonka kautta Nato kylmän sodan aikana visioi neuvostojoukkojen tulevan Eurooppaan.

Suwalki on Grigasin mukaan vielä haavoittuvampi, koska Kreml saattaa käyttää Puola n ja Liettuan alueita koskevia erimielisyyksiä hyväkseen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)