Verkkouutiset

FBI etsii tätä miljardöörin pankin turvapäällikköä – olikin FSB:n hakkerioperaatioiden agentti

Yahoon jättimäisestä tietomurrosta etsityllä venäläisvakoojalla oli peitetyönään pankin tietoturva.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

FBI:n Wanted-ilmoituksen mukaan Igor Sustshin tai Igor Sutshin on 39-vuotias Moskovassa syntynyt vaalea mies. Hänen oletetaan olevan FSB:n tiedusteluvirkailija.

Igor Sutshinia syytetään Yahoon valtavasta vakoilutapauksesta. Muut asiassa etsityt ovat Kanadassa pidätetty Karim Baratov, 22, FSB:n Dmitri Dokutshaev ja FSB:n palkkaama rikollishakkeri Aleksei Belan.

FBI julistaa etsintäilmoituksessaan Igor Sutshinin lentoriskiksi.

Igor Sutshinista nyt saatujen tietojen mukaan hän oli töissä miljardööri Mihail Prokhorovin omistaman pankin sijoitusosasto Renaissance Brokersissa. Sutshinin kerrotaan tulleen erotetuksi vuorokautta FBI:n etsintäkuulutuksen jälkeen. Hänen uskotaan olevan Moskovassa.

FBI:n ilmoituksessa Sutshinin todettiin olevan tietoturvapäällikkö venäläisessä ”taloudellisessa yhtiössä”, jossa hän ”monitoroi venäläisten yhtiöiden työntekijöiden viestintää”.

USA asetti Aleksei Belanin syytteeseen jo neljä vuotta sitten hakkeroinnista. Myös häntä ja FSB-virkailija Dokutsajevia vaaditaan luovutettavaksi USA:an.

Kremlin mukaan Venäjä ei ole ollut osallisena missään kyberhyökkäyksissä.

Radio Free Europe kertoo Igor Sutshinin työnantajapankin omistajan miljardööri Mihail Prokhorovin haastaneen presidentti Vladimir Putinin 2011 vaaleissa. Monien mielestä Kreml antoi Prokhorovin pyrkiä ”turvallisena” vaihtoehtona. Hän sai kahdeksan prosenttia äänistä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)