Verkkouutiset

Sähkötupakka voi vaarantaa tietokoneesi terveyden

Vaikka sähkötupakan uskotaankin olevan ihmisen terveydelle tavallista tupakkaa parempi, ne eivät välttämättä ole sitä tietokoneille ja muille elektronisille laitteille.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Sähkötupakka voi aiheuttaa yllättäviä ongelmia tietokoneille ja muille elektronisille laitteille, kertoo The Guardian. Syynä on se, että useat sähkötupakat ladataan USB-liitännän kautta. Samaa liitäntää käyttävät myös monet muut elektroniset laitteet, kuten puhelimet ja tietokoneet.

Lehti kertookin Reddit-uutissivustolla raportoidusta tapauksesta, jossa haittaohjelmien lähteeksi paljastui kiinalaisvalmisteinen sähkötupakka, jossa haittaohjelma oli sisällytetty laitteen ohjelmistoon. Tietokoneeseen kytkettynä se otti yhteyttä muualle ja saastutti koneen.

Tietokoneesta virtaa ladatessa sähkösavukkeen mahdollisesti sisältämä haittakoodi voi siirtyä suoraan siihen ja levittää itseään muihinkin samaa tekniikkaa käyttäviin laitteisiin. USB-ohjauspiireissä ei ole suojausta tällaista vastaan, sillä kyse on laitetason muutoksista. Sähkötupakka ei toki ole ainoa ongelmasta kärsivä. Jokainen USB-laite voi teoriassa tehdä saman.

Sähkötupakkaa myyvän Dave Glossin mukaan käyttäjäturvallisuuden kannalta on parempi ostaa tarvikkeet tunnetulta valmistajalta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)