Verkkouutiset

Tutkimus puhdistaa sähkötupakan mainetta – jopa 95 prosenttia turvallisempaa?

Tuoreen tutkimuksen mukaan sähkötupakka on perinteistä vaarattomampaa, ääritilanteita lukuun ottamatta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Tutkimuksessa tarkasteltiin sähkötupakan käyttöä tosielämän tilanteissa. Tulokset osoittavat, että ääritilanteita lukuun ottamatta sähkötupakasta saatavat haitallisten aineiden määrät ovat perinteisiä savukkeita vähäisempiä, kertoo teknologiasivusto Wired.

Aiemmissa tutkimuksissa on väitetty karsinogeenisesti haitallisten aldehydien määrän olevan sähkösavukkeissa korkealla tasolla. Tutkimus vahvisti tiedon, mutta ainoastaan niin sanottujen ”kuivasavujen” osalta. Näitä taas käyttäjät pyrkivät havaintojen mukaan todellisuudessa välttämään niiden voimakkaan ja epämiellyttävän maun vuoksi.

Muutkin asiantuntijat ovat samoilla linjoilla. Lontoon yliopiston tupakkariippuvuusyksikön johtaja, professori Peter Hasekin mukaan tutkimustulos korostaa olosuhteiden merkitystä tutkimuksissa. Hänen mukaansa käyttäjät eivät altistu vaarallisille määrille aldehydejä.

”Itse luen todistusaineistoa niin, että sähkötupakka on vähintään 95 prosenttia turvallisempaa kuin tupakointi”, hän sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)