Verkkouutiset

Neuvostokenraali kertoo ihailustaan: Näin Vladimir Putin muistuttaa Josif Stalinia

Eläkkeellä oleva Neuvostoliiton kenraali sanoo nykyisen presidentin olevan viidellä tärkeällä tavalla kuin ex-diktaattori.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kenraali Konstantin Pavlov on puolustanut aktiivisesti neuvostojärjestelmää ja diktaattori Josif Stalinia (1878-1953). Pavlovin pitämän esitelmän viidestä pointista kertoo Window on Eurasia.

Kenraalin mielestä johtajien yhtäläisyydet auttavat ymmärtämään kummankin menestystä, ja ne ovat:

* Stalinin tavoin Vladimir Putin on älykkäämpi ja ”vahvempi” kuin ympäröivä joukkonsa. Molemmat kuuntelevat joukkojaan, mutta tekevät omat päätöksensä.

* Stalinin tavoin Putin tulee köyhästä perheestä, toisin kuin Mihail Gorbatshov ja Boris Jeltsin. Tämä on tärkeää, koska lapsena muodostettu maailmankuva kestää läpi elämän.

* Stalinin tavoin Putin nousi eliitin yllättäen, koska kukaan ei pitänyt häntä uhkana, vain kovana työntekijänä.

* Stalin käytti marxilaista terminologiaa mutta toimi siitä riippumatta. Samalla tavalla Putin kohtelee nyt ritualistista kieltä, josta osa on kirkolta.

* Stalinin tavoin Putin ymmärtää, että ympäristö ratkaisee. Stalinin oli tuhottava trotskilaisuus, ja nyt Putin on vastaavan edessä saadakseen kokonaan oman hallintonsa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)