Verkkouutiset

Hurja selfie 180 metrin korkeudessa: neuvostotähden päällä otettiin kuva ja tähti sai Ukrainan värit

Stalinin aikaisen pilvenpiirtäjän tähti, sirppi ja vasara maalattiin Ukrainan sinikeltaiseksi. Kolme ihmistä otti hurjan selfiekuvan tähden päällä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Neljä moskovalaista on pidätetty keskiviikkoaamun tempauksesta. Moskovan keskustassa olevan Josif Stalinin aikaisen pilvenpiirtäjän katolla oleva Neuvostoliiton tähti maalattiin Ukrainan sinikeltaiseksi ja 180 metrin korkeudessa talon huipulla liehui usean tunnin ajan Ukrainan lippu.

Verkkouutiset kertoi pidätetyistä tässä jutussaan. Nyt muun muassa EuroMaidanPR on julkaissut selfien, joka näyttää olevan heidän korkeuksissa itsestään ja maisemasta ottamansa.

Kuvassa tähti ei vielä näytä saaneen ylleen vaaleansinistä Ukrainan väriä. Ryhmän neljänneksi jäseneksi sanottu nainen ei näy kuvassa.

Ryhmän jäsenten kerrotaan kiistävän maalaamisen ja Ukrainan lipun asettamisen huipulle. He sanovat olevansa vain elämysten hakijoita. He hyppäsivät katolta laskuvarjoilla.

Ryhmän jäseniä syytetään huliganismista ja he saattavat saada seitsemän vuoden tuomion.

Ukrainan presidentti Petro Poroshenko käsitteli tapausta Facebook-kommentissaan. Ukrainan itsenäisyyspäivä on sunnuntaina.

”On symbolista, että tänä päivänä värimme on maalattu Moskovan ehkä suurimpaan pilvenpiirtäjään. Kehotan ukrainalaisia kaikkialla maailmassa, missä he ovatkin, itsenäisyytemme merkkipäivänä koristamaan kotinsa, toimistonsa ja autonsa kansallisväreillämme”, Poroshenko kirjoitti.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)