Verkkouutiset

Naispilotin koskettava kirje vankilasta: Taistelen pelkääjiä silpovaa järjestelmää vastaan. Minä en pelkää.

Nälkälakossa venäläisessä vankilassa istuva ukrainalaispilotti kiittää saamastaan tuesta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

”En olisi uskonut tällaiseen tukeen edes hurjimmissa kuvitelmissani. Minäkin taistelen, enkä luovuta! Minua ei murreta”, Nadia Savtsenko kirjoittaa vankilasta lähettämässään kirjeessä Euromaidan Pressin mukaan.

Venäläisessä vankilassa istuva Savtsenko on ollut nälkälakossa jo 75 päivää. Tuoreessa kirjeessään hän kertoo taistelevansa ”sellaista järjestelmää vastaan, joka silpoo ja tappaa niitä, jotka sitä pelkäävät ja antautuu niille, jotka eivät pelkää”.

”Minä en pelkää”, Savtsenko kirjoittaa.

Savtsenkon mukaan venäläisissä vankiloissa on paljon ukrainalaisia. Hän toivottaa maalleen menestystä ”epäsuhtaisessa taistelussa” ja pyytää ihmisiä kaikkialla liittymään tuekseen maaliskuun ensimmäisenä päivänä järjestettävässä kampanjassa.

Ukrainalaisen vastarinnan symboliksi Itä-Ukrainan konfliktissa noussut taistelulentäjä ja nykyinen kansanedustaja Nadia Savtsenko joutui separatistien vangiksi kesällä Itä-Ukrainassa. Myöhemmin paljastui, että hänet oli viety Venäjälle ja vangittu.

Ukrainan mukaan vapaaehtoispataljoonassa kouluttajana toiminut Savtsenko kaapattiin. Venäläiset puolestaan sanovat hänen tulleen maahan laittomana pakolaisena.

Venäjä syyttää Savtsenkoa sotarikoksista. Hänen väitetään määränneen tarkoituksella kranaatti-iskun, jossa sai surmansa kaksi venäläistä toimittajaa. Savtsenkon puolustuksen mukaan hänet oli vangittu jo tunteja ennen iskua.

Savtsenko nousi jo vuosia sitten julkisuuden henkilöksi Ukrainassa taisteltuaan tiensä maan ensimmäisenä naisena hävittäjä- ja taisteluhelikopterilentäjäksi.

Hän liittyi vapaaehtoispataljoonaan, kun ei saanut määräystä lähteä rintamalle tavallisen armeijan kanssa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)