Venäjällä kovia arvioita: Sotshin kisat maksoivat oikeasti kuusinkertaisesti

Venäläispankin johtaja arvioi olympiakisojen todellisten kustannusten poikkeavan merkittävästi virallisesti ilmoitetuista luvuista. Korruptionvastainen säätiö on arvioissaan samoilla linjoilla.

  • LKS 20140207 Olympic flag and Russian Flag during the Olympic Games Opening Ceremonies in Sochi during the Sochi 2014 Winter Olympics on 7th Feb., 2014. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

    Sotshin olympiakisat pidettiin vuonna 2014.

    ()

Venäläisen VTB24 -pankin johtaja Mikhail Zadornov arvioi, että Venäjällä vuonna 2014 järjestetyt Sotshin olympialaiset maksoivat merkittävästi enemmän, kuin valtion virallisesti ilmoittamat 230 miljardia ruplaa (n. 2,75 miljardia euroa), kertoo Moscow Times.

"Ne maksoivat 1,5 biljoonaa ruplaa", hän sanoi lehden mukaan televisiokanava Dozhdin haastattelussa. Määrä vastaa noin 18 miljardia euroa ja on yli kuusinkertainen virallisesti ilmoitettuihin lukuihin nähden.

Zadornovin mukaan rahoitus on ollut näennäistä, sillä se hoidettiin suoraan valtion sijaan maan kehityspankki Vneshekonombankin kautta.

Samankaltaisiin päätelmiin on päätynyt myös oppositiojohtaja Alexei Navalnyin johtama korruptionvastainen säätiö. Se on myös päätynyt 1,5 biljoonan ruplan kustannuksiin, josta sen arvioiden mukaan 822 miljardia (n. 9,86 miljardia euroa) tuli Venäjän valtion budjetista.

Kreml on kiistänyt arviot. Sen mukaan viralliset luvut ovat edelleen tarkkoja.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.