Verkkouutiset

Venäjällä kovia arvioita: Sotshin kisat maksoivat oikeasti kuusinkertaisesti

Venäläispankin johtaja arvioi olympiakisojen todellisten kustannusten poikkeavan merkittävästi virallisesti ilmoitetuista luvuista. Korruptionvastainen säätiö on arvioissaan samoilla linjoilla.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Venäläisen VTB24 -pankin johtaja Mikhail Zadornov arvioi, että Venäjällä vuonna 2014 järjestetyt Sotshin olympialaiset maksoivat merkittävästi enemmän, kuin valtion virallisesti ilmoittamat 230 miljardia ruplaa (n. 2,75 miljardia euroa), kertoo Moscow Times.

”Ne maksoivat 1,5 biljoonaa ruplaa”, hän sanoi lehden mukaan televisiokanava Dozhdin haastattelussa. Määrä vastaa noin 18 miljardia euroa ja on yli kuusinkertainen virallisesti ilmoitettuihin lukuihin nähden.

Zadornovin mukaan rahoitus on ollut näennäistä, sillä se hoidettiin suoraan valtion sijaan maan kehityspankki Vneshekonombankin kautta.

Samankaltaisiin päätelmiin on päätynyt myös oppositiojohtaja Alexei Navalnyin johtama korruptionvastainen säätiö. Se on myös päätynyt 1,5 biljoonan ruplan kustannuksiin, josta sen arvioiden mukaan 822 miljardia (n. 9,86 miljardia euroa) tuli Venäjän valtion budjetista.

Kreml on kiistänyt arviot. Sen mukaan viralliset luvut ovat edelleen tarkkoja.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)