Verkkouutiset

Sotshissa uusi olympiaennätys jo ennen kisojen alkua – kondomien määrä

Sotshin kisakylässä on tehty uusi olympiaennätys jo ennen kuin kisat ovat virallisesti käynnistyneetkään. Kisakylään on tilattu 100 000 kondomia, 43 kappaletta kilpailijaa kohden.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Aftonbladetin Sportbladet muistuttaa, ettei villi meno kisakylässä olympialaisten aikaan ole mikään uusi ilmiö. Esimerkiksi Sydneyn olympialaisiin vuonna 2000 kisakylään tilattiin 70 000 kondomia. Se ei kuitenkaan riittänyt, joten määrää on nostettu.

Kappalemääräisesti jo Lontoon olympialaisiin tilattu 150 000 ehkäisyvälineen määrä oli ennätys, mutta kilpailijaa kohden kondomeja oli ”vain” 15, kun kisoihin osallistui 10 800 urheilijaa.

– Koska kyseessä on ”once in a lifetime” -kokemus, urheilijat haluavat tapahtumasta mahdollisimman paljon muistoja, olipa sitten kyse seksistä, juhlimisesta tai radoista. Olen nähnyt ihmisten harrastavan kisoissa seksiä taivasalla, nurmikolla ja rakennusten välissä, Yhdysvaltain jalkapallomaajoukkueen maalivahti Hope Solo kertoo.

Sotshissa urheilijoita on ”vain” 2 284 eli 1 717 miestä ja 1 167 naista. Siksi kondomien määrää on laskettu 100 000:een. Siitä huolimatta niitä on siis 43 per urheilija.

– Kondomien jakaminen on yksi osa Kansainvälisen Olympiakomitean pyrkimyksiä estää HIV:n ja AIDS:n leviämistä, nimettömänä pysyttelevä urheilijoiden edustaja sanoo.

Vaikka sen, mitä olympiakylässä tehdään, toivotaankin pysyvän vain olympiakylässä asuvien tiedossa, vuotojakin tapahtuu. Vuoden 2000 kisoissa ammuntaan osallistunut Josh Lakatos nimittäin kertoo:

– Pidin olympiakylässä bordellia. En ole koskaan nähnyt moista irstailua.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)