Snowden valmis palaamaan Yhdysvaltoihin - yhdellä ehdolla

Tietovuodoista tunnettu Edward Snowden on valmis palaamaan Yhdysvaltoihin, mikäli hänelle luvataan reilu oikeudenkäynti.

  • snowden

    Edward Snowden.

    ()

Kolmen vuoden mittaisen väliaikaisen turvapaikan Venäjältä saanut tietovuotaja Edward Snowden on ilmoittanut pikaviestintäpalvelu Skypen välityksellä olevansa valmis palaamaan Yhdysvaltoihin, mikäli hänelle luvataan reilu oikeudenkäynti, kertoo Daily Star.

Kesäkuussa 2013 Snowden luovutti The Guardian ja The Washington Post -lehdille suuren määrän Kansallinen Turvallisuusvirasto NSA:n salaiseksi luokiteltua tietoa. Hän on ollut pakosalla Yhdysvalloista, jossa häntä voi odottaa jopa 30 vuoden vankeustuomio.

Oikeudenkäynnin tulisi Snowdenin mukaan mahdollistaa yleisen edun mukainen puolustus, jonka jälkeen valamiehistö voisi päättää tuomiosta.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.