Parmesaania venäläisille - kääpiövaltiosta löytyi vastapakotteiden porsaanreikä

Eurooppalaiset lihat ja juustot saattavat löytää tiensä venäläisten kauppojen hyllyille vastapakotteista huolimatta.

  • parmesaani

    Venäläisillä on ollut vaikeuksia saada käsiinsä muun muassa parmesaania.

    ()

Venäjä asetti laajat vastapakotteet eurooppalaisille ruokatuotteille jouduttuaan ensin itse Euroopan unionin pakotelistalle toimistaan Ukrainassa. Viime vuonna se laajensi vastapakotteita entisestään.

Nyt venäläiset liikemiehet ovat kuitenkin tehneet sopimuksen San Marinon kääpiövaltion kanssa lihan ja esimerkiksi parmesaanin kaltaisten juustotuotteiden toimittamisesta maahan, kertoo The Moscow Times. Kyse ei ole massatuonnista, vaan pienemmistä määristä ylemmän hintaluokan tuotteita.

San Marino ei ole Euroopan unionin jäsen, eikä se ole myöskään Venäjän asettamien vastapakotteiden alainen. Venäjän maatalousviranomaiset eivät ole kuitenkaan olleet ilahtuneita asetettujen pakotteiden kiertämisestä, vaan pyrkivät estämään toiminnan.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.