Verkkouutiset

Skotlannin pääministeri: Yhä selvempää, että Skotlannin pitää ottaa kohtalo omiin käsiinsä

"Skotlantia ei kuulla tai kuunnella Britanniassa."
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Skotlannin pääministeri Nicola Sturgeon sanoo olevansa pettynyt Britanninan korkeimman oikeuden päätökseen, jonka mukaan Skotlanti, Wales ja Pohjois-Irlanti eivät saa veto-oikeutta Brexit-prosessiin. Sturgeonin mukaan näyttää yhä todennäköisemmältä, että Skotlanti järjestää uuden kansanäänestyksen itsenäisyydestä.

– Olisiko parempi, että ottaisimme kohtalomme omiin käsiimme? Näyttää yhä selvemmin siltä, että Skotlannin pitää tehdä tämä liike, hän sanoo.

Britannian korkein oikeus päätti tiistaina, että Britannian parlamentin pitää äänestää Brexit-ilmoituksesta. Pääministeri Theresa May olisi halunnut jättää eroilmoituksen Brysseliin pelkällä hallituksen päätöksellä ilman, että parlamentti pääsee käsittelemään asiaa.

Sturgeonin mukaan Mayn hallitus ei ole piitannut Skotlannin toiveista.

– Yhä selvemmin käy ilmi, että Skotlantia ei kuulla tai kuunnella Britanniassa.

Enemmistö skotlantilaisista kannattaa Britannian EU-jäsenyyttä. Skotlanti järjesti itsenäisyysäänestyksen vuonna 2014. Silloin 55 prosenttia kannatti pysymistä Yhdistyneiden kuningaskuntien jäsenenä, 45 prosenttia olisi halunnut itsenäistyä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)