Verkkouutiset

Viimeiset ennusteet Skotlannista kertovat itsenäisyyden vastustajien johdon kasvavan

Skotlannin äänestys on kääntymässä yhtenäisen Britannian kannalle.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Itsenäisyyden vastustajien johto on kasvanut hieman aiemmin torstaina julkistetuista kyselytuloksista.

Guardianin mukaan torstain viimeiset gallupit osoittavat, että 53 prosenttia skoteista kannattaa Britanniassa pysymistä ja 47 prosenttia puolestaan itsenäistymistä. Itsenäisyyden vastustajat ovat kasvattaneet johtoaan prosenttiyksiköllä päivän ensimmäisistä gallupeista.

Gallupeja tekevän Ipsos Morin mukaan itsenäisyyden vastustajat olivat vielä keskiviikkona vain 2 prosenttiyksikön johdossa.

Itsenäisyysäänestys on saanut ennätysmäärät skotlantilaisia uurnille. Äänioikeutetuista peräti 97 prosenttia on rekisteröitynyt etukäteen äänestäjiksi. Ipsos Morin kyselyyn vastanneista 95 prosenttia kertoi aikovansa äänestää.

Ipsos Morin poliittisen tutkimuksen johtajan Gideon Skinnerin mukaan äänestys on niin tiukka, että lopullinen tulos ratkeaa vasta sen perusteella, ketkä lopulta tulivat uurnille vaalipäivän aikana.

”Eri leirien äänestäjien vaikuttimissa on eroja. Itsenäisyyttä puoltavat perustelevat ratkaisuaan toiveikkuudella siitä, millainen tulevaisuus heidän voitostaan seuraisi. Itsenäisyyttä vastustavat taas sanovat pelkäävänsä, mitä siitä seuraa, jos heidän oma puolensa häviää”, Skinner sanoi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)