Verkkouutiset

Itsenäisyyden kannatus nousee Skotlannissa

Skotlannin itsenäissyden kannatus on noussut, kun kansanäänestyksen on vain kaksi viikkoa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

The Sun-lehden YouGovilla teettämän tuoreen mittauksen mukaan 47 prosenttia skoteista kannattaa nyt itsenäisyyttä ja 53 prosenttia on sitä vastaan. Edellisestä vastaavasta mittauksesta itsenäisyyden kannattajien määrä on noussut reippaasti, siinä luvut olivat 61 prosenttia ja 39 prosenttia puolesta.

Lauantaina Scottish Daily Mailin julkaiseman gallupin mukaan niin ikään 47 prosenttia skoteista ilmoitti kannattavansa itsenäistymistä.

Äänestysaikeista on tehty koko joukko mielipidemittauksia. Näyttäisi siltä, että itsenäisyyden suosio on nousutrendissä. Esimerkiksi Ipsos Morin elokuun alussa tekemän mittauksen mukaan itsenäisyyden kannattajia oli 40 prosenttia ja vastustajia 54 prosenttia. Jo tuolloin kannattajien määrä oli kasvanut laitoksen edellisestä mittauksesta neljä prosenttiyksikköä.

Sanomalehti The Guardianin ICM-tutkimuslaitokella teettämän mittauksen mukaan itsenäisyyttä kannatti elokuun alussa 42 prosenttia vastanneista ja vastusti 47 prosenttia.

Pääministeri, konservatiivipuolueen puheenjohtaja David Cameron ja varapääministeri, liberaalidemokraattien johtaja Nick Glegg ja oppositiossa olevan työväenpuolueen johtaja David Miliband ovat luvanneet skottilaisille enemmän itsenäistä määräysvaltaa, jos ei-äänet voittavat.

Aiemmin itsenäinen Skotlannin kuningaskunta solmi personaaliunionin Englannin kanssa vuonna 1603 ja yhdistyi vuonna 1707 Englannin kanssa yhdeksi valtioksi.

Kansanäänestyspäivä on 18. syyskuuta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)