Verkkouutiset

Ukraina: Separatistit aloittaneet laajamittaisen hyökkäyksen

Itä-Ukrainan taisteluiden kerrotaan leimahtaneen jälleen Donetskin alueella.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ukrainan virallisen kriisitiedotuskeskuksen mukaan separatistit tulittivat Ukrainan joukkojen asemia useissa paikoissa koko Donetskin alueen rintamalinjalla jo eilen.

Keskiviikkona useat uutislähteet ovat kertoneet separatistien iskeneen etenkin Donetskin alueella sijaitsevaan Marinkaan.

Brittiläisen Telegraphin mukaan Ukraina syyttää separatisteja laajamittaisen hyökkäyksen aloittamisesta.

Ukrainan armeijan tiedottajan eversti Andrei Lysenkon mukaan Marinkan lisäksi myös Karsnohorivkassa on käyty taisteluita.

Hänen mukaansa ”Venäjän tukemat militantit” ovat tehneet alueilla panssarivaunujen, tykistön ja kranaatinheittimien tukemia hyökkäyksiä, mutta Ukrainan joukot ovat onnistuneet pitämään kaupungit hallussaan.

Separatistilähteissä on puolestaan väitetty, että Marinka olisi jo menetetty. Mikäli näin on, olisi kyse separatistien suurimmasta aluevoitosta sitten Debaltseven verisen valloituksen.

Kyiv Postin mukaan ainakin yksi ihminen on kuollut ja joitakin loukkaantunut Marinkan taisteluissa. Uhriluvuista on kuitenkin liikkunut korkeampiakin huhuja etenkin sosiaalisessa mediassa. Telegraphin mukaan separatistit ovat kertoneet menettäneensä tähän mennessä 15 miestä.

”Marinka ja Krasnohorivka ovat liekeissä. Koko kontaktialueella on lähitaistelua. Militantit yrittävät tunkeutua läpi”, BBC kertoo ukrainalaisen parlamenttiedustajan ja Kiev-1 sotilaspataljoonan yhteyshenkilön Jevgeni Deidein kirjoittaneen blogissaan tämän päivän tapahtumista.

Uudet väkivaltaisuudet ovat jälleen yksi vakava takaisku heikosti pitäneelle Minskin tulitaukosopimukselle.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)