Verkkouutiset

Separatistin käsikirja löytyi: ”Älä käytä terästä ennen kuin osaat tappaa”

Itäukrainalaisen Donetskin separatistijohdon julkaisemassa ohjekirjassa kerrotaan, miten "Kiovan junttaa" vastaan taistellaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Foreign Policy kertoo Donetskin alueen kuvernööriksi itseään tituleeraavan Pavel Gubarevin kotisivuillaan julkaisemasta oppaasta.

Kirjoituksessa neuvotaan, kuinka separatistisolu muodostetaan ja miten sen toimintaa johdetaan.

”Poliiseilla on aina ollut runsaasti tiedonantajia, eikä vapaaehtoisia voi mennä värväämään noin vain. Ryhmään ei kannata ottaa neljää jäsentä enempää. Heidän tulee kaikkien olla sellaisia ihmisiä, jotka tunnet ja joilla on tilit tasaamatta juntan kanssa”, oppaassa sanotaan.

Taistelijoiden värväämisen jälkeen on hankittava aseita ja rahoitusta. Gubarev kehottaakin aloittelevaa separatistia varastamaan rahaa pankkiautomaateista.

”Pankin ryöstäminen on liian vaarallista”, Gubarev muistuttaa.

Pavel Gubarevin mukaan aseet on parasta hankkia tutuilta rikollisilta tai ryöstää asevarikoilta.

”Partisaaniliikkeen tukijoilla on todennäköisesti tällaisia tuttavuuksia. Rikollisten joukossa on kuitenkin myös paljon ilmiantajia – jopa aivan huipulla”, Gubarev varoittaa.

Hän suosittelee, että tuoreet separatistitaistelijat toimivat mahdollisimman salaisesti.

”Hallinnon joukkoja on kaikkialla, ryhmänne on vaarassa. Käyttäkää salanimiä, välttäkää alkoholia, älkääkä näyttäkö tunnusmerkkejä kuten tatuointeja. Välttäkää omien matkapuhelintenne ja tietokoneidenne käyttöä ja jättäkää henkilöllisyystodistuksenne kotiin.”

Murhia ja terroria

Pavel Gubarevin mukaan separatistitaistelijalla on kolme pääasiallista toimintatapaa: yksittäisten vihollisten salamurhaaminen, autoista ampuminen ja muut terroriteot.

”Ensimmäinen on yksinkertaista tappamista. Jos kapinallinen näkee kaksi hallituksen sotilasta lähtemässä tukikohdastaan, hänen tulisi ampua heidät, hypätä autoonsa ja paeta”, Gubarev kirjoittaa.

Hän muistuttaa, että sotilaita on helppo väijyttää, kun he ovat tarpeillaan.

”Monia on tapettu, kaapattu tai ryöstetty näin. Kohdetta ei tarvitse ampua. Häntä voi vaikka lyödä kirveellä ilman, että hän laittaa vastaan. Kylmää terästä ei kuitenkaan kannata käyttää ennen kuin on tappanut muutaman miehen.”

Seuraavissa kappaleissa Gubarev kertoo ohjeensa siihen, kuinka vihollisen kimppuun voidaan hyökätä tehokkaasti autoilla. Hänen mukaansa iskun on oltava yllättävä ja nopea.

”Haavoittuneet ja muut selviytyneet tulee murskata. Ampukaa naiset ja alaikäisetkin epäröimättä. Muistakaa, etteivät he säästäisi teidän henkeänne.”

Gubarevin ohjekirja päättyy arvioon siitä, ettei Ukrainan hallinto kestä pystyssä enää kauaa.

”Prosessi on alkanut. Entinen Ukraina on konkurssissa. Se ei pärjää enää pitkään. Se ei missään nimessä ole enää vuoden päästä olemassa nykyisten rajojensa puitteissa”, Gubarev toteaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)