Verkkouutiset

Seksiä ostavilla miehillä samoja ominaisuuksia kuin seksirikollisilla

Uuden amerikkalaistutkimuksen mukaan seksirikollisten ja seksiä ostavien miesten luonteissa on paljon samaa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kalifornian yliopiston tuoreen tutkimuksen mukaan seksiä ostavat miehet jakavat monia samoja ominaisuuksia seksirikollisten kanssa. Tällaisia ominaisuuksia ovat esimerkiksi empatian puute ja aggressiivinen seksuaalinen käytös.

Bostonin alueella suoritetussa tutkimuksessa kävi ilmi, että seksiä ostavia miehiä määrittelevät monet samat piirteet, jotka tutkimuksissa on yhdistetty myös seksirikollisiin.

Tutkimusta johti Kalifornian yliopiston psykologian ja kommunikaatiotutkimuksen professori Neil Malamuth.

Malamuthin mukaan sekä seksirikolliset, että seksiä ostavat miehet pitävät seksistä, joka ei ole henkilökohtaista, ja heillä on usein ollut menneisyydessään aggressiivista seksuaalista käyttäytymistä, esimerkiksi raiskauksia. Seksirikolliset ja seksiä ostavat miehet myös pelkäävät naisten torjuntaa ja heidän minäkuvansa on vihamielisen maskuliininen.

Vihamielisen maskuliinisella minäkuvalla Malamuth viittaa muun muassa narsistiseen luonteeseen, naisiin kohdistuvaan vihamielisyyteen ja haluun hallita naisia. Hänen mukaansa yksi haastateltavista, seksiä ostavista miehistä esimerkiksi vertasi seksin ostamista take away-kahvin ostamiseen ja pahvikupin pois heittämiseen sitten kun kahvi on juotu.

Lisäksi tutkimuksen mukaan seksirikolliset ja seksiä ostavat miehet myös tuntevat vähemmän empatiaa seksiä myyviä naisia kohtaan ja näkevät heidät olennaisesti erilaisina muihin naisiin verrattuna. Aikaisemmissa tutkimuksissa miesten alhainen empatiakyky on usein liitetty naisiin kohdistuvaan aggressioon.

Neil Malamuthin mukaan edellä mainitut piirteet, yhdistettynä usein antisosiaaliseen luonteeseen lisäävät aggressiivisen seksuaalisen käyttäytymisen riskiä.

Tutkimuksessa tarkasteltiin 1200 miestä. Tutkimustulokset julkaistiin Kalifornian yliopiston julkaisussa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)