Verkkouutiset

USA lähettää Osama Bin Ladenin tappaneet erikoisjoukkonsa harjoittelemaan Kim Jong-unin kukistamista

Yhdysvaltain Navy SEAL -erikoisyksikkö osallistuu Etelä-Koreassa pidettäviin harjoituksiin huhtikuussa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Yhdysvaltain laivaston Navy SEAL -erikoisyksikön kerrotaan liittyvän harjoituksiin, jotka simuloivat Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-unin kukistamista, kertoo Korea Joong Ang Daily. Erikoisyksikkö liittyy yhteisharjoituksiin Etelä-Korean joukkojen kanssa ensimmäistä kertaa.

Maineikkaat Navy SEAL -joukot tunnetaan erityisesti terroristijohtaja Osama Bin Ladenin surmaamisesta, joka toteutettiin Pakistanin Abbittabadissa toukokuussa 2011.

Etelä-Korean puolustusministeriön mukaan SEAL-tiimi tulee harjoittelemaan Kimin syrjäyttämistä ja Pohjois-Korean massatuhoaseiden tuhoamista. F-35 tulevat tekemään hyökkäysharjoituksia, jotka jäljittelevät oikeita hyökkäystilanteita Pohjois-Korean kohteisiin.

”Tämä lähettää vahvaa viestiä Pohjois-Korealle, joka toteuttaa jatkuvasti aseellisia provokaatioita”, Etelä-Korean puolustusministeriön edustaja sanoo.

Harjoitusten on määrä toteutua huhtikuun loppupuolella. Ajankohta, jolloin USA-joukot saapuvat Etelä-Koreaan, ei ole tiedossa.

Pohjois-Korea on uhkaillut tekevänsä ”armottomia iskuja”, jos USA:n lentotukialus USS Carl Vinson, joka on parhaillaan Etelä-Korean vesillä, loukkaa Pohjois-Korean suvereniteettia tai arvoa hitusenkin. Pohjois-Korea on toteuttanut viime aikoin ohjuskokeita, jotka ovat herättäneet huolta Yhdysvalloissa ja kansainvälisessä yhteisössä.

Yhdysvallat ja Etelä-Korea painottavat, että tulevat harjoitukset tehdään puhtaasti puolustustarkoituksessa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)