Verkkouutiset

EU-parlamentin saksalaiset nokkamiehet häätävät Britanniaa vauhdilla unionista

EU-parlamentin puhemiehen Martin Schulzin mielestä Britannian pitäisi aloittaa EU-eroprosessi jo tiistaisessa huippukokouksessa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Sosialidemokraatteja edustava saksalainen Martin Schulz sanoo Bild am Sonntag -lehdelle, että odottelu eroprosessin aloittamisesta vain lisää epävarmuutta entisestään ja oikea aika prosessin aloittamiseen olisi jo tiistaisessa EU:n huippukokouksessa.

Britit ovat katsoneet, että aika eroprosessin aloittamiseen olisi vasta lokakuussa, jolloin maan pääministeri vaihtuu. Istuva pääministeri David Cameron ilmoitti perjantaina jättävänsä eroneuvottelut seuraajalleen. Schulzin mukaan konservatiivien puoluetaktikointi vain vahingoittaa kaikkia.

Euroopan parlamentin suurimman poliittisen ryhmän, keskustaoikeistolaisen EPP:n parlamenttiryhmän puheenjohtaja Manfred Weber on samoilla linjoilla.

Niin ikään hän kritisoi Bild am Sonntagissa konservatiivivetoisen brittihallituksen asennetta.

– Alkamassa olevaa Lontoon viivytystaktiikkaa ei voi hyväksyä, Weber toteaa.

Hän vaatii Britannialta nopeaa lähtöä EU:sta, mieluummin vuodessa kuin Lissabonin sopimuksen määrittelemässä kahden vuodenmääräajassa.

Yleisradioyhtiö RAI:n mukaan Britannialta ei ole tulossa ilmoitusta eroprosessin aloittamisesta tiistaina.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)