"Kreml toimii erittäin provokatiivisesti" - EU-johtohahmo varoittaa Venäjältä Suomeen tulevista pakolaisista

Euroopan parlamentin puhemiehen Martin Schulzin mukaan Euroopan unioni ei ole Venäjän presidentti Vladimir Putinin "lempiprojekti".

  • LKS 20160219 3077; European Parliament President Martin Schulz speaks to the press upon his arrival for the second day of an EU summit meeting on the so-called Brexit at the European Union headquarters in Brussels, on February 19, 2016. Weary EU leaders take up the cudgels for a second day on February 19, still with "a lot of work to do" to prevent Britain becoming the first country to crash out of the bloc. LEHTIKUVA / AFP PHOTO / STEPHANE DE SAKUTIN

    Martin Schulz.

    ()

Saksalaislehti Spiegel Online on haastatellut Martin Schulzia turvapaikanhakijakriisiin liittyen. Lehti toteaa, että Venäjältä tulee Suomeen paljon pakolaisia.

– Venäjä tekee tällä hetkellä hyvin vähän luodakseen jännitteettömiä suhteita EU:hun, Schulz sanoo.

Toimittajan kysymykseen, onko Venäjän tarkoituksena EU:n horjuttaminen, Schulz toteaa, että "EU ei ole presidentti [Vladimir] Putinin lempiprojekti".

– Kremlin toimintatapa EU:ta kohtaan on monella osa-alueella erittäin provokatiivista, Schulz sanoo.

Hän huomauttaa, että valtiot eivät ole kymmeniin vuosiin ajatelleet EU:n ulkorajojen suojaamista.

– Nyt meidän pitää auttaa ennen kaikkea Kreikkaa, Schulz sanoo.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.