Meppi heitettiin ulos parlamenttisalista – haukkui turkkilaisia "tyhmiksi ja likaisiksi barbaareiksi"

Euroopan parlamentin puhemies Martin Schulz määräsi kreikkalaismepin ulos salista, kertoo Spiegel Online.

  • LKS 20160216 THY01; European Parliament President Martin Schulz gives a press conference after a meeting with Britain's Prime minister David Cameron (not pictured) on February 16, 2016 at EU headquarters in Brussels. / AFP / JOHN THYS - LEHTIKUVA / AFP

    Martin Schulz.

    ()

– Minä en tällaista suvaitse, parlamentin saksalainen puhemies Martin Schulz (SPD) totesi.

Kreikkalaista natsipuolue Kultaista aamunkoittoa edustava Eleftherios Synadinos nimitti parlamentin keskustelussa turkkilaisia kollektiivisesti "tyhmiksi ja likaisiksi barbaareiksi".

– Ainoa tehokas tapa käsitellä turkkilaisia on käyttää nyrkkiä ja päättäväisyyttä, Synadinos sanoi.

Kreikkalaismeppi saatettiin ulos parlamenttisalista.

Schulz kertoi, että seuraavaksi Synadinosta kuullaan asiasta. Sen jälkeen päätetään sanktioista häntä kohtaan. Rangaistuksena Synadinokselle tulee kyseeseen väliaikainen ulossulkeminen parlamentaarikon työstä, mikä tarkoittaisi myös päivärahojen ja kulukorvausten menettämistä siltä ajalta.

Schulzin mukaan Euroopan parlamentissa esiintyy yhä enemmän puheita, jotka "ylittävät punaisen linjan". Tähän tarvittaisiin hänen mukaansa ennakkotapaus.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.