Verkkouutiset

Italiassa väläytellään taas paluuta liiraan

Puoluejohtaja, Italian entinen pääministeri Silvio Berlusconi arvostelee Euroopan unionin kriisivuosien politiikkaa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Samaan aikaan kun puheet Grexitistä ja Brexitistä eli Kreikan lähdöstä eurosta ja Britannian lähdöstä unionista ovat voimistuneet jälleen, myös Italiassa on heitetty jälleen ajatus eurosta luopumisesta.

Eurosta lähdöstä Italiassa ovat puhuneet eritoten euroskeptiset Pohjoisen liitto ja populistinen Viiden tähden liike. Myös nelinkertainen maan entinen pääministeri Silvio Berlusconi on väläytellyt poliittisten suhdanteiden mukaan paluuta liiraan.

Tällä kertaa hän vilauttaa ajatusta Giornale dell’Umbria –lehden haastattelussa.

Berlusconi sanoo lehdelle, että jos EU jatkaa samaa politiikkaa kuin eurokriisin vuosina eli määräilemällä sääntöjä ja tekoja, jotka ovat vain pahentaneet tilannetta sellaisissa maissa kuin esimerkiksi Italia, ”paluu liiraan on väistämätön”.

– Euro on oikea idea, mutta hoidettu väärällä tavalla. On kuitenkin todettava, että viime kuukausina jotakin on muuttunut, kiitos (Euroopan keskuspankin pääjohtaja) Mario Draghin, hän sanoo.

Berlusconi kiittelee Draghia euron devalvoinnista, joka on vihdoin saanut aikaan viennin elpymistä ja talouden nousua useiden kriisivuosien jälkeen.

– Paitsi Italiassa ja muutamassa muussa maassa, hän toteaa.

Lue myös:

Taivas Kreikan yllä tummenee

Britanniassa halutaan julki salainen raportti EU-erosta

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)