Saudinaiset valittiin valtuustoon, saivat istumapaikat peitetyn lasin takana

Jeddan valtuustoon valitut kaksi naista valittivat miesten pyrkineen eristämään heidät.

  • LKS 20151212  JED008; A Saudi woman casts her ballot at a polling station in the coastal city of Jeddah, on December 12, 2015, during municipal elections. Saudi women were allowed to vote in elections for the first time ever, in a tentative step towards easing widespread sex discrimination in the ultra-conservative Islamic kingdom. LEHTIKUVA / AFP PHOTO / STR

    Saudi-Arabiassa naiset saivat joulukuussa äänestää ensimmäistä kertaa vaaleissa.

    ()

Naisia oli ensimmäistä kertaa ehdokkaana joulukuun paikallisvaaleissa Saudi-Arabiassa. Gulf News kertoo Jeddassa valtuutetuiksi valituista Luma Sulaimanista ja Rasha Hedfhistä.

Ensimmäiseen valtuuston kokoukseen viime viikolla tulleille naisille oli osoitettu erillinen pöytä. Se oli erotettu miesvaltuutetuista jääkuvioidulla lasilla.

Naiset kieltäytyivät osoitetuista istuinpaikoistaan. Asiasta väiteltiin tunnin ajan, jonka jälkeen naiset pääsivät miesten pöytään.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.