Verkkouutiset

Sarkozyn kannatus presidenttiehdokkaaksi kasvanut

Ranskan entinen presidentti Nicolas Sarkozy on kasvattanut kannatustaan presidenttiehdokkaaksi ja puolueensa puheenjohtajaksi televisioesiintymisensä jälkeen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ranskan entisen presidentin Nicolas Sarkozyn kannatus keskusta-oikeistolaisen UMP-puolueen presidenttiehdokkaaksi on lisääntynyt Le Figaro -lehden ja Europe 1 – radiokanavan tutkimuslaitos Ifopilla teettämän mielipidemittauksen mukaan. Sarkozy esiintyi sunnuntai-iltana ensimmäistä kertaa televisiohaastattelussa sen jälkeen, kun hän hävisi presidentinvaalit sosialistien François Hollandelle.

UMP:n kannattajista 65 prosenttia kannattaa Sarkozyn presidenttiehdokkuutta, kun syyskuun alussa kannatus oli 54 prosenttia saman tutkimuslaitoksen tutkimuksessa.

Entistä pääministeriä Alain Juppéta kannattaa presidenttiehdokkaaksi UMP:n kannattajista 23 prosenttia, kun kuun alussa luku oli 33 prosenttia. Toinen entinen pääministeri François Fillon sai nyt seitsemän prosentin kannatuksen, kun kuun alussa hänen kannatuksensa oli kuusi prosenttia.

Kaikkien ranskalaisten keskuudessa Juppé on suosituin UMP:n presidenttiehdokkaaksi 33 prosentin kannatuksella. Syyskuun alussa hänen kannatuksensa oli 30 prosenttia.

Myös Sarkozyn kannatus on noussut kaikkien ranskalaisten keskuudessa. Sarkozyn kannatus on nyt 26 prosenttia, kun se kuun alussa oli 21 prosenttia.

Fillonin kannatus kaikkien ranskalaisten keskuudessa on pysynyt yhdeksässä prosentissa. Presidentinvaalit pidetään vuonna 2017.

Sarkozy suosituin puheenjohtajaksi

Sarkozy ilmoitti perjantaina asettuvansa ehdolle UMP-puolueen puheenjohtajaksi. Saman tutkimuksen mukaan Sarkozy on UMP:n kannattajien suosikki puolueen puheenjohtajaksi. Häntä kannattaa 75 prosenttia. Kannatus on noussut elokuussa tehdystä tutkimuksesta kuusi prosenttiyksikköä.

Muista ehdokkaista kansanedustaja Bruno Le Mairen kannatus on 16 prosenttia ja kansanedustaja Hervé Maritonin kannatus on kaksi prosenttia.

Kaikista ranskalaisista Sarkozya kannattaa UMP:n puheenjohtajaksi 33 prosenttia. Kannatus on noussut viisi prosenttiyksikköä. Enemmistö ranskalaisista (45 %) ei kuitenkaan toivoisi ketään ehdotetusta henkilöistä UMP:n puheenjohtajaksi.

UMP:n puheenjohtaja Jean-François Copé pakotettiin eroamaan tehtävästä toukokuussa laskutusskandaalin ja huonosti menneiden eurovaalien jälkeen. Puolueen puheenjohtajuutta hoitavat tällä hetkellä entisen pääministerit Juppé, Fillon ja Jean-Pierre Raffarin yhdessä.

UMP:n uusi puheenjohtaja valitaan tänä syksynä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)