Verkkouutiset

Bernie Sanders erosi demokraateista puheensa jälkeen – kannattajat yllyttävät muitakin

Hillary Clintonille presidenttiehdokkuuden hävinneen Bernie Sandersin kannattajia kampanjoi demokraattipuolueesta eroamisen puolesta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Bernie Sanders piti demokraattien puoluekokouksessa Philadelphiassa puheen, jossa hän kertoi tukevansa seuraavaksi Yhdysvaltain presidentiksi Hillary Clintonia, ja kehotti kannattajiaan tekemään samoin.

Vähemmälle huomiolle maailmalla jäi uutinen, että puheensa jälkeen Sanders kertoi jättävänsä demokraattipuolueen.

Sandersilta kysyttiin Bloomberg Politicsin aamiaisella, aikooko hän jatkaa demokraateissa marraskuun presidentinvaalien jälkeen. Hän vastasi, että hänet valittiin Yhdysvaltain senaattiin riippumattomana, ja että hän aikoo jatkaa myös seuraavat kaksi vuotta senaatissa riippumattomana.

Samassa yhteydessä Sanders totesi, että demokraattipuolueen puheenjohtajan Debbie Wasserman Schultzin ero ei riitä, vaan demokraattipuolueen virkailijoita pitää erota lisää. Kyse on Wikileaksin vuotamista sähköposteista, jotka paljastavat demokraattien kansallisen komitean (Democratic National Committee, DNC) toimineen esivaalien aikana järjestelmällisesti Sandersia vastaan ja Clintonin puolesta.

Nyt demokraattipuolueessa ollaan huolissaan siitä, että osa Sandersin kannattajista kampanjoi aktiivisesti demokraateista eroamisen puolesta.

Sandersin kannattajat protestoivat kokouspaikalla. Laajemmat mielenosoitukset kuivuivat kasaan myrskyvaroitusten takia.

Twitterissä osa Sandersin kannattajista kampanjoi #DemExit -hashtagin alla kannustaakseen Sandersin kannattajia eroamaan demokraattipuolueesta. Kampanjassa aktiivisena ovat ilmeisesti myös vihreän puolueen kannattajat.

Vihreiden presidenttiehdokas Jill Stein on mainostanut olevansa vaihtoehto progressiivista (vasemmistolaista) linjaa kannattaville Sandersin kannattajille.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)