Verkkouutiset

Saksan pommi-isku: Epäillyt paljastuivat Isisin kannattajiksi

Saksan Essenin pommi-iskuista pidätetyt kaksi nuorta miestä ovat terroristijärjestö Isisin kannattajia, kertoo Frankfurter Allgemeine Zeitung.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Asiasta kertoi Nordrhein-Westfalenin sisäministeriö torstaina.

Kahta saksalaista 16-vuotiasta miestä epäillään pommi-iskusta Essenin sikhien rukoushuoneeseen 16. huhtikuuta. Iskussa haavoittui kolme ihmistä, joista yksi vakavasti.

Poliisi on pidättänyt kaksi miestä, joista toinen on kotoisin Essenistä ja toinen Gelsenkirchenistä. Nyt tapauksen tutkijat ovat paljastaneet, että nuoret ovat salafisteja, jotka kannattavat terroristijärjestö Isistä.

Eräs epäillyn kaksikon islamistituttava suunnitteli matkaa Syyriaan, ja hänelle asetettiin matkustuskielto.

Essenin poliisijohtajan Frank Richterin mukaan nuorilla on selvät yhteydet islamistiseen terrorismiin. Hän kuvasi nuorten tekoa terrori-iskuksi.

Nuoret rakensivat pommin täyttämällä palosammuttimen räjähteellä. Poliisin mukaan nuoret löysivät pomminteko-ohjeet internetistä ja tilasivat sieltä myös pommintekoon tarvittavat kemikaalit.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)