"Terroristit eivät ole pakolaisia"

Saksan sisäministeri Heiko Maas ei näe suoraa yhteyttä pakolaiskriisin ja terrorismin välillä Euroopassa.

  • LKS 20160318  02; A police operation was underway on March 18, 2016 in the Brussels area home to key Paris attacks suspect Salah Abdeslam whose fingerprints were found in an apartment raided this week, the federal prosecutor's office said. - LEHTIKUVA / AFP Dsk

    Salah Abdeslam.

    ()

– He eivät ole pakolaisia, sisäministeri Heiko Maas (SPD) sanoi Funke-mediaryhmän sanomalehdille.

Maasin mukaan useimmat niistä miehistä, jotka ovat viime kuukausina suorittaneet terrori-iskuja, ovat kasvaneet terroristiuhaksi Euroopassa.

Sisäministerin mielestä pitäisi tehdä huomattavan paljon sen estämiseksi, ettei rinnakkaisyhteisöjä pääse syntymään.

– Sellaisia kaupunginosia kuten Molenbeek (Belgiassa) ei pitäisi päästä syntymään, Maas sanoi.

Brysselin alueella sijaitsevaa Molenbeekiä pidetään radikaali-islamin kasvualustana. Viime viikolla Pariisin terrori-iskujen pääepäilty Salah Abdeslam otettiin kiinni Molenbeekissä. Abdeslam on Ranskan kansalainen, joka on syntynyt Belgiassa ja kasvanut Molenbeekissä.

– Islamististen terroristien hullu ideologia ei saa olla kenellekään houkuttelevampi kuin mahdollisuus elää vapaassa ja demokraattisessa eurooppalaisessa yhteiskunnassa, sisäministeri sanoi.

Myös Euroopan komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker huomautti torstaina Die Weltin haastattelussa, että terroristeja ei ole tuotu Euroopan ulkopuolelta. Sen sijaan useimmat terroristeista ja jopa heidän vanhempansa ovat syntyneet Euroopassa.

– He ovat läpikäyneet meidän koulujärjestelmämme ja ovat ottaneet aktiivisesti osaa elämäämme, Juncker sanoi lehdelle.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.