Verkkouutiset

Asiantuntija-arvion mukaan Ukrainan kriisi voi johtaa lännen ja Venäjän sotaan

Sota ei tällä hetkellä ole todennäköinen, mutta riittävää reagointia tarvitaan uhan kumoamiseksi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Länsimaat ja Venäjä voivat ajautua sotaan yhä kiihtyvän Ukrainan kriisin vuoksi, vaikkei sota tällä hetkellä olekaan todennäköinen, arvioi Kielin yliopiston turvallisuuspolitiikan instituutin johtaja Joachim Krause. Krausen mukaan lännen tulisi tiivistää rivejään ja esiintyä yhtenäisenä, jotta tilanne ei eskaloituisi sodaksi. Asiasta uutisoi saksalainen Handelsblatt.

– Jos länsi ei nyt reagoi riittävän päättäväisesti ja tehokkaasti, voi sota olla realistinen mahdollisuus muutaman vuoden kuluessa, Krause sanoo.

Krausen mukaan venäläisjoukkojen invaasio Itä-Ukrainaan juuri ennen Naton huippukokousta on Venäjän presidentti Vladimir Putinilta suora haaste länsimaille. Huippukokous järjestetään ensi viikolla. Putin on lähtökohtaisesti torjunut kaikki syytökset venäläisjoukkojen tunkeutumisesta Ukrainaan.

Krause sanoo, että lännen tulisi vastata Putinin toimiin entistä tiukemmin talouspakottein ja asettaa esimerkiksi Venäjän maakaasu ja öljy tuontikieltoon. Lisäksi merkittäviä määriä länsimaisia joukkoja pitäisi lähettää Baltian maihin, Puolaan ja Romaniaan. Tämä sitoisi Krausen mukaan venäläisiä joukkoja, jotka muuten voitaisiin sijoittaa Ukrainan rajoille. Lisäksi Krausen mukaan keskustelu asetoimituksista Ukrainalle pitäisi avata.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)