Verkkouutiset

Saksa varautuu terrorismiin, kehottaa varastoimaan vettä ja ruokaa

Saksassa laaditaan ensimmäistä väestönsuojeluohjelmaa sitten kylmän sodan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Terrorihyökkäyksen pelko on saanut Saksan hallituksen laatimaan väestönsuojelusuunnitelman, jossa neuvotaan kansalaisille, miten toimia katastrofitilanteessa. Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitungin (FAZ) mukaan vielä julkaisemattomassa väestönsuojelusuunnitelmassa kehotetaan ihmisiä varastoimaan ruokaa niin paljon, että se riittäisi kymmeneksi päiväksi, ja vettä niin paljon, että se riittäisi viideksi päiväksi. Asiasta uutisoi Independent.

Saksa on yhä hätävalmiustilassa hiljattain sattuneiden väkivallan tekojen takia. Heinäkuussa mielenterveydeltään epävakaa nuori mies ampui Münchenissä ihmisiä kauppakeskuksen edustalla.

Maan hallitus on päättänyt lisätä poliisi- ja muihin turvallisuustoimiin käytettäviä määrärahoja. Lisäksi se on päättänyt perustaa erikoisyksikön torjumaan kyberrikollisuutta ja terrorismia.

Saksan puolustusministeri Ursula von der Leyen sanoi aiemmin tässä kuussa, että maan armeijaa ja poliisia on pyydetty tekemään tiiviimpää yhteistyötä suurten puolustusoperaatioiden varalta.

Valmistelussa oleva väestönsuojeluohjelma on ensimmäinen Saksassa sitten kylmän sodan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)