Verkkouutiset

Venäjä siirtää kehittyneen ohjusjärjestelmän Syyriaan – kantama yltää pitkälle Turkin ilmatilaan

Venäjän puolustusministeriön mukaan Syyriaan siirretään kehittyneitä S-400-ilmatorjuntaohjusjärjestelmiä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Venäjä aikoo siirtää Syyriaan kehittyneimmän taistelukäytössä olevan ilmatorjuntaohjusjärjestelmänsä, kertoo Venäjän valtion RT -uutismedia.

Ohjukset sijoitetaan Venäjän Syyrian Latakian ilmatukikohtaan. Niiden kantama on noin 400 kilometriä ja ne yltävät pitkälle Turkkiin. Kantama riittää myös kattamaan esimerkiksi Kyproksen ilmatilan kokonaan.

S-400 on toistaiseksi käytössä vain Venäjän asevoimilla. Sen myynnistä Kiinaan on kuitenkin neuvoteltu. Aseen valmistaja Almaz-Antey väittää, että järjestelmä soveltuu myös häivelentokoneiden ja jopa ballististen ohjusten torjuntaan.

Venäjän on huhuttu toimittaneen aseen jo aiemmin Syyriaan. Syyriassa on mediatietojen mukaan havaittu S-400-järjestelmään kuuluva tutka-asema jo marraskuun alussa.

Syyrian venäläisjoukkojen ilmatorjuntavalmiuksien lisääminen on vastaus venäläisen hävittäjäkoneen pudottamiseen Turkin ja Syyrian rajalla.

Turkkilaiset hävittäjäkoneet pudottivat tiistaina venäläisen Su-24-rynnäkkökoneen. Turkin mukaan venäläiskone loukkasi sen ilmatilaa. Venäjä on kiistänyt loukkauksen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)