Verkkouutiset

Presidentin puhelimen ennenkuulumaton rytmisalaus julki – voiko olla totta?

Uutuuskirjassa vilahtaa USA:n Valkoisessa talossa ehkä käytettävä erikoinen salaustekniikka.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Valkoisessa talossa Secret Servicessa toiminut Gary Byrne on kirjoittanut kokemuksistaan teoksen Crisis of Character. Teos kuvailee Bill Clintonin presidenttivuosia.

Kirjassa vilahtaa pienenä sivujuonteena kuvailu USA:n presidentin virkahuoneessa Oval Officessa käytetystä tekniikasta. Byrne kirjoittaa näin:

Presidentti (Bill Clinton) oli antanut Monica Lewinskylle pääsyn suoraan puhelinlinjaansa. Hän oli antanut hänelle niin salaisen numeron, että siihen tarvittiin ei vain nelinumeroista salasanaa, vaan rytmisesti kooditettu salasana, eli sellainen joka ei riipu vain oikeista numeroista vaan myös siitä, miten pitkään jokaista numeronäppäintä painetaan ja jopa miten kauan tauot numeroiden välillä kestävät.

Tietotekniikan asiantuntija Petteri Järvinen sanoo, ettei ole kuullut tällaisesta.

– Tietokoneilla on käytetty tekniikkaa, joka tunnistaa salasanan lisäksi myös kirjoitusnopeuden, tauot ynnä muut todennuksen varmistamiseksi, mutta en ymmärrä miten tieto näppäinpuhelimen painalluksista välittyisi linjalle. Ei ainakaan suomalaisissa verkoissa, Petteri Järvinen toteaa.

Hänen mielestään asiassa on joko väärinymmärrys tai sitten Valkoisessa talossa on ollut jotain omaa tekniikkaa ja esimerkiksi radiotekniikalla toimivia puhelimia.

– Ehkä joku tunnistaa, mistä on kyse. Kiinnostavaa tietää.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)