Verkkouutiset

Ryanair aikoo siirtää koneensa pois Britanniasta – ”Brexit katkaisee lomalennot”

Britit joutuvat varaamaan lomalennot Skotlantiin, koska eivät enää pääse Espanjaan tai Kreikkaan, varoittaa halpalentoyhtiön johtaja.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Irlantilainen halpalentoyhtiö Ryanair valmistautuu siirtämään kaikki koneensa pois Britanniasta vuoden 2018 loppuun mennessä Brexitin takia. Ryanairin toimitusjohtaja Michael O’Leary sanoo, että yhtiö valmistautuu ”kovaan Brexitiin”.

– Me valmistaudumme pahimpaan, emmekä sijoita enää koneita Britanniaan vuosina 2017 ja 2018, hän sanoi tiedotustilaisuudessa Irish Examinerin mukaan.

Lentoliikenne ei kuulu Maailman kauppajärjestö WTO:n sääntelyn piiriin. EU-maissa lentoliikennettä säännellään Open Skies -sopimuksen nojalla. Se takaa, että lentoyhtiöt saavat lentää vapaasti EU:n sisällä ja ne voivat myös vapaasti valita kohteensa Yhdysvalloissa.

Jos Britannia eroaa EU:sta, se eroaa myös Open Skies -sopimuksesta. Eron on määrä tapahtua maaliskuussa 2019.

O’Learyn sanoo, että jos EU ja Britannia eivät pääse sopuun lentoliikenteen ehdoista, mikään lentoyhtiö ei voi lentää Britanniasta EU:hun ja päinvastoin. Hän pitää tilannetta ”täysin mahdollisena”.

Open Skies -sopimuksia valvoo EU-tuomioistuin. Britannia on ilmoittanut, että Brexitin jälkeen se ei enää alistu EU-tuomioistuimen päätöksiin.

O’Leary ennustaa, että viimeistään silloin, kun britit varaavat lomalentojaan kesälle 2019, he tajuavat, että Brexit on ”tyhmä idea”. Hänen mukaansa britit joutuvat tyytymään Skotlantiin, koska eivät voi lentää Espanjaan tai Kreikkaan.

Britannian ja EU:n väliset Brexit-neuvottelut alkavat todennäköisesti kesäkuussa. Lentoyhtiöt puolestaan alkavat suunnitella Brexitin jälkeisiä lentoaikataulujaan jo keväällä 2018. Sen vuoksi ne pitävät tärkeänä, että lentoliikenteen ehdoista päästään sopuun mahdollisimman pian.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)