Verkkouutiset

Islamistien pelätään soluttautuneen Ruotsin vihreisiin

Ruotsalaistutkija pelkää, että islamistit ovat soluttautuneet maan toiseen hallituspuolueeseen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Terrorismiin ja ulkopuolisiin vaikutusyrityksiin perehtynyt tutkija Lars Nicander on astunut julkisuuteen ja kertonut pelkäävänsä, että islamistit ovat soluttautuneet Ruotsin ympäristöpuolueeseen. Ympäristöpuolue on sosiaalidemokraattien ohella toinen hallituspuolue.

Nicander on kertonut huomanneensa ilmassa olevan samanlaisia merkkejä kuin kylmän sodan aikana, jolloin Neuvostoliitto pyrki soluttamaan kommunismia lukuisiin demokraattisiin puolueisiin.

Tutkijan mukaan Ruotsin vihreät on nuori, hyvää tarkoittava ja avoin puolue, joka ei välttämättä ole tarkistanut kaikkien jäsentensä arvopohjaa riittävästi. Hän kutsuu puoluetta naiiviksi, ja se tekee siitä haavoittuvan sellaisten henkilöiden silmissä, joilla on jokin eroava agenda.

– Mikään puolue ei ole immuuni sellaisille ihmisille, joilla on erilainen agenda, hän kuitenkin korostaa.

Keskustelu ympäristöpuolueen ympärillä on kuohunut tällä viikolla, kun asuntoministeri Mehmet Kaplan joutui eroamaan tiedotusvälineiden paljastettua hänen yhteytensä äärijärjestöjen kanssa. Myöhemmin puolueen nousevaksi tähdeksi tituleerattu Yasri Khan erosi puolueesta kieltäydyttyään kättelemästä naistoimittajaa.

Nicanderin mukaan muitakin merkkejä on. Hän kuvailee, kuinka puolueen jäsenten on nähty tekevän Muslimiveljeskunnan käsimerkkiä televisiossa. Muun muassa eroamaan joutunut ministeri Kaplanin on Aftonbladetin mukaan nähty tehneen käsimerkin, neljä sormea ilmassa, vuonna 2014. Muslimiveljeskunta on useiden Lähi-idän islamististen järjestöjen nimitys.

Ympäristöpuolueen Anders Wallner kommentoi Expressen-lehdelle, että Nicanderin huomiot otetaan puolueessa vakavasti.

Asiasta raportoi muun muassa The Local.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)