Verkkouutiset

Ruotsi satsaa 10 miljoonaa kruunua Venäjän propagandaa suitsimaan

Ruotsalaispoliitikot pelkäävät ennen vaaleja leviävän propagandan ulottuvan myös Ruotsiin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ruotsalaislehti Expressen kertoo, että Ruotsin hallitus suuntaa 10 miljoonaa kruunua vastaamaan Venäjän propagandaan. Hallitus on aiemmin varoitellut, että Venäjä voi yrittää vaikuttaa myös Ruotsin vaalikampanjointiin. Venäjää on aiemmin syytetty Amerikan ja Ranskan vaaleihin vaikuttamisesta tai sen yrityksestä.

Ulkoministeri Margot Wallström (sd.) kertoo Expressenille, että kehityskulku otetaan Ruotsissa vakavasti.

Kevään budjetissa hallitus suuntasi 10 miljoonaa euroa disinformaatioon vaikuttamiseen. Nyt suunnitelmat ovat tarkentuneet, ja varat tullaan käyttämään Itämeren alueen ympäristöön ja ilmaisunvapauden, riippumattomien medioiden ja siviiliyhteiskunnan tukemiseen. Rahoja käytetään myös muun muassa toimittajien kouluttamiseen.

– Vapaa media on paras väline disinformaation suitsimiseksi, ja Ruotsi on jo pitkään vaikuttanut tukemalla sitä laajalti. Panostuksemme suunnataan muun muassa media- ja informaatio-osaamiseen, mutta myös laajempaan mediatarjontaan, Wallström sanoo haastattelussa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)