Verkkouutiset

”Osa pakolaisista valehtelee ikänsä saadakseen turvapaikan helpommin”

Ruotsalaisen lastenlääkärin mukaan osa Ruotsiin tulleista pakolaisista, jotka sanovat olevansa alaikäisiä, ovat todellisuudessa vanhempia.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ruotsalaisen lastenlääkärin mukaan osa Ruotsiin tulleista turvapaikanhakijoista, jotka on merkitty alaikäisiksi, on todellisuudessa paljon vanhempia, kertoo Expressen. Josef Mileradin mukaan osa turvapaikanhakijoista on valehdellut ikänsä saadakseen turvapaikan helpommin.

Noin 31 000 turvapaikanhakijaa on rekisteröity Ruotsissa alaikäisiksi. Mileradin mukaan testit, joilla Ruotsin viranomaiset pyrkivät tarkistamaan henkilöiden oikean iän, ovat naiiveja ja riittämättömiä.

‒ Pakolaislapset, jotka ovat teini-iässä, joutuvat maksamaan valehtelun hinnan. Resursseja on korvamerkitty lapsille, mutta nyt niitä käyttävät muut, Milerad sanoo.

Hän on itse tutkinut henkilöitä, jotka maahanmuuttovirastossa on luokiteltu lapsiksi. Mileradin mukaan jopa 40 prosenttia tutkituista on todellisuudessa 20‒25-vuotiaita ja osa jopa lähellä 40 ikävuotta.

‒ Minulla ei ole todisteita, mutta uskon olevani oikeassa. 16- ja 20-vuotiaan välillä on ero, Milerad sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)