Ruotsi suuttui brittilehdelle: "Meistä on tehty varoittava esimerkki liberaalista maahanmuuttopolitiikasta"

Ruotsin Britannian suurlähetystön tuoreen raportin mukaan brittilehti Daily Mail kampanjoi Ruotsin maahanmuuttopolitiikkaa vastaan.

  • Näin räväkästi Daily Mail uutisoi tammikuussa välikohtauksesta ruotsalaisessa vastaanottokeskuksessa.

    ()

Osin salattu raportti on toimitettu asiasta uutisoivan Breitbartin mukaan muun muassa Ruotsin ulkoministeriölle ja maan pääministeri Stefan Löfvenille. Raportin mukaan brittilehti Daily Mailin uutisointi Ruotsin roolista Euroopan pakolaiskriisissä on ollut ylettömän kielteistä.

”Ruotsia käytetään pelotteena”, lähetystö toteaa.

Lähetystön mukaan Daily Mail pyörittää suoranaista kampanjaa Ruotsin maahanmuuttopolitiikkaa vastaan. Raportin kirjoittajat katsovat lehden pilkkaavan Ruotsin hallitusta ja sanovat, että se on tehnyt maasta varoittavan esimerkin.

”Ruotsi maalataan naiiviksi maaksi ja varoittavaksi esimerkiksi liberaalin maahanmuuttopolitiikan seurauksista”, raportissa todetaan.

Ruotsin Lontoon suurlähetystö aikoo ryhtyä toimiin vastatakseen Daily Mailin toimintaan. Breitbartin mukaan se luonnehtii lehden uutisointia propagandaksi, jolla ruotsalainen politiikka yritetään saada näyttämään huonolta brittiyleisön silmissä.

Ruotsalaisten kerrotaan kaavailevan vastakampanjaa ja ottaneen jo yhteyttä useisiin PR-alan toimijoihin.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.