Verkkouutiset

Sosialidemokraattien kannatus putoaa Ruotsissa, allianssi ohitti punavihreät

Tuoreen mielipidemittauksen mukaan porvariallianssi saa nyt Ruotsissa enemmän kannatusta kuin punavihreät puolueet.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ruotsalaisen TV4:n teettämän mittauksen mukaan niin sanottu punavihreä blokki sai toukokuussa yhteensä 39,8 prosentin kannatuksen, missä on laskua huhtikuussa tehdystä mittauksesta 1,2 prosenttiyksikköä.

Vastaavasti porvarillinen allianssi sai 40,4 prosentin kannatuksen tutkimusyritys Novuksen tekemässä mielipidemittauksessa.

Punavihreistä varsinkin sosialidemokraattien suosio on laskussa. Puolueen kannatus laski 1,3 prosenttiyksikköä 25,8 prosenttiin.

Novuksen mukaan sosialidemokraattien kannatuksen lasku maaliskuuhun verrattuna on nyt tilastollisestikin vahvistettu.

Sen sijaan maltillisen kokoomuksen kannatus on noussut 0,5 prosenttiyksikköä 25,7 prosenttiin.

Maltillisen kokoomuksen puoluesihteeri Tomas Tobé arvioi Expressen-lehdessä, että syypää sosialidemokraattien alamäkeen on puolueen puheenjohtaja ja pääministeri Stefan Löfven.

Hänen mielestään käy yhä ilmeisemmäksi, että Stefan Löfven rikkoo lupauksensa. Lisäksi hän arvelee, että monien äänestäjien mielestä nykyinen hallitus ei vastaa yhteiskunnan haasteisiin.

Kahden blokin ulkopuolella olevat ruotsidemokraatit puolestaan lisäsivät kannatustaan yhden prosenttiyksikön verran 16,8 prosenttiin.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)