"Vladimir Putin on gangsteri ja roisto" - presidenttiehdokas lupaa eristää Venäjän

Republikaanien kärkinimiin kuuluva Marco Rubio sanoo eristävänsä Venäjän diplomaattisesti, jos hänet valitaan presidentiksi.

  • LKS 20160129 DES MOINES, IA - JANUARY 28: Republican presidential candidates (L-R) New Jersey Governor Chris Christie, Sen. Marco Rubio (R-FL), Jeb Bush and Sen. Ted Cruz (R-TX) after the Fox News - Google GOP Debate January 28, 2016 at the Iowa Events Center in Des Moines, Iowa. Residents of Iowa will vote for the Republican nominee at the caucuses on February 1. Donald Trump, who is leading most polls in the state, decided not to participate in the debate. LEHTIKUVA / Scott Olson / Getty Images / AFP

    Marco Rubio (keskellä) USA:n republikaanien tv-väittelyn yhteydessä Iowassa.

    ()

Marco Rubio on USA:n senaatin ulkoasiainvaliokunnan vaikutusvaltainen jäsen. Republikaanien presidenttigallupeissa hän on kolmannella sijalla.

The Guardian kertoo Rubion retoriikasta Venäjän suhteen. Hän sanoo presidenttinä asettavansa Moskovalle uusia pakotteita.

– Minun hallinnossani ei tule olemaan pyyntöjä eikä tapaamisia Vladimir Putinin kanssa. Häntä kohdellaan sinä mitä hän on - gansteri ja varas, Marco Rubio sanoi vaalitilaisuudessaan Iowassa.

Rubion mukaan uusia pakotteita olisivat viisumikiellot ja ylimmän johdon varojen jäädytykset. Rubio puhuu myös Venäjän jättämisestä kansainvälisen pankkijärjestelmän ulkopuolelle.

– Kun olen presidentti, Amerikka puhuu selvää kieltä Vladimir Putinista. Hän ja hänen roistonsa tulevat USA:n taloudellisen painostuksen kohteiksi.

Marco Rubio puhui Vladimir Putinista selvää kieltä jo marraskuussa republikaanien tv-väittelyssä, josta alla oleva video on. Rubio sanoi Venäjän presidenttiä järjestäytyneen rikollisen hahmoksi, joka ymmärtää vain voimaa.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.