Verkkouutiset

Lontoon roomalaishautausmaalta löytyi jymy-yllätys – historia uusiksi?

Lontoossa sijaitsevalta muinaiselta hautausmaalta löydetyt luurangot hämmästyttävät tutkijoita.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Lontoon eteläpuolella sijaitsevalla muinaisten roomalaisten hautausmaalla on tehty löytö, joka saattaa panna historiankirjat uusiksi, kertoo International Business Times.

Hautausmaalta esiin kaivettujen alueelle tavallisten aikalaisluurankojen joukosta on nimittäin löydetty etnisesti aasialaisten ihmisten luurankoja. Vainajat ovat tutkijoiden mukaan mitä todennäköisimmin kiinalaisia.

Luuanalyysien perusteella he eivät myöskään ole syntyneet Britanniassa vaan joko matkustaneet sinne tai päätyneet alueelle sukupolvia kestäneen muuton seurauksena.

Kyseessä on ensimmäinen tällainen löytö Britanniassa ja vasta toinen kerta, kun etnisesti kiinalaisen ihmisen jäänteitä on löydetty Rooman imperiumin aikaiselta hautausmaalta. Aiempi löytö on tehty Italiassa.

Lontoon erikoinen luulöytö saattaa mullistaa aiemmat tiedot Rooman imperiumin laajuudesta ja yhteyksistä muualle maailmaan. Tutkijat pyrkivät nyt selvittämään, kuinka kiinalaiset päätyivät muinaisen Rooman aikaiseen Lontooseen.

Tutkijoiden yllättävistä löydöksistä kerrotaan Journal of Archaeological Science -tiedelehdessä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)