Verkkouutiset

30 vuoden päästä ravintoketjun huipulla on jotain ihan muuta kuin ihminen

Fyysikko ja kirjailija Louis Del Monte uskoo koneiden ohittavan ihmiset planeetan ykköslajina vuoteen 2045 mennessä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

”Siitä ei tule sotaa niin kuin Terminaattori-elokuvassa. Yksi mahdollisuus sen jälkeen, kun singulariteetti (ihmisen älyn ylittävä jatkuvasti kehittyvä keinoäly) on saavutettu, on se, että koneet alkavat muuttaa ihmisiä kyborgeiksi”, Louis Del Monte sanoi Business Insiderin haastattelussa.

Del Monte on juuri julkaissut keinoälyä käsittelevän kirjan ”The Artificial Intelligence Revolution”.

Del Monten mukaan emme rajoita nykyisin millään tavalla koneiden älykkyyttä tai sitä, millaisia tietoverkostoja niiden välillä voi olla. Trendin jatkumisella voi olla arvaamattomat seuraukset.

Del Monte uskookin, että singulariteetti saavutetaan 30 vuoden sisällä. Silloin keinoäly ylittää koko ihmiskunnan kollektiivisen ajattelukapasiteetin.

Hänen mukaansa koneet valtaavat jo nyt ruumiitamme ja työpaikkojamme.

Vuosisadan loppuun mennessä suurin osa ihmiskunnasta on Del Monten mukaan jo muuttunut kyborgeiksi eli koneen ja ihmisen yhdistelmäksi.

”Kuolemattomuus houkuttelee ihmistä. Koneet johtavat läpimurtoihin lääketieteessä, suurella osalla ihmiskunnasta tulee olemaan aiempaa enemmän vapaa-aikaa ja uskomme, etteivät asiat ole koskaan voineet olleet paremmin. Huolenani on, että koneet näkevät meidät arvaamattomana ja vaarallisena lajina.”

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)