Verkkouutiset

Ranskan uskonnolliset johtajat vaativat lisää turvatoimia

Ranskan uskonnolliset johtajat haluavat lisätä turvatoimia uskonnollisissa rakennuksissa, kertoo BBC.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ranskan uskonnolliset johtajat ovat tiistaina Normandiassa tapahtuneen hyökkäyksen myötä lisänneet turvatoimia uskonnollisissa rakennuksissa.

Normandiassa kaksi Isis-terroristia surmasi vanhemman papin Jacques Hamelin aamumessun aikana katolisessa kirkossa. Kristittyjen, muslimien, juutalaisten ja buddhalaisten edustajat ovat hyökkäyksen jälkeen pitäneet tapaamisen Ranskan presidentti Francois Hollanden kanssa.

– Toivon syvästi, että palvontapaikkamme ovat suurempien turvatoimien kohteena, totesi muslimijohtaja Dalil Boubakeur Pariisin suurmoskeijasta.

Boubakeur myös ilmaisi syvän surunsa hyökkäyksen johdosta ja Pariisin arkkipiispa Andre Vingt-Trois painotti sopusointuista suhdetta Ranskan eri uskontojen välillä.

– Emme saa antaa Isis:n vetää meitä mukaan poliittisiin peleihinsä. Isis haluaa ajaa saman perheen lapset toisiaan vastaan, Vingt-Trois sanoi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)