Verkkouutiset

Keskusta-oikeisto voitti Ranskan aluevaalit, äärioikeistolle ei yhtään departementia

Entisen presidentin Nicolas Sarkozyn johtama keskusta-oikeisto sai haltuunsa 65 departementia ja vasemmisto vain 31.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Marine Le Penin johtama äärioikeistolainen kansallinen rintama ei saanut enemmistöä yhdessäkään departementissa. Kahdessa departementissa ei ole vielä ratkennut enemmistö, kertoo Le Figaro.

Keskusta-oikeistolaisen UMP:n puheenjohtajaksi palannut Nicolas Sarkozy johti rintamansa voittoon 65 departementissa. Yhteisen vaaliliiton UMP:n kanssa muodostivat demokraattipuolueet UDI ja MoDem.

Vasemmisto koki historiallisen tappion menettäen enemmistön 27 departementissa.

Sosialisteja edustava pääministeri Manuel Vallis tunnusti oikeiston voiton huomauttaen, että äärioikeiston kannatus nousi paljon, vaikka puolue ei saanutkaan enemmistöä yhteenkään departementtiin. Vallis valitteli vasemmiston jakaantuneen liikaa vaalien ensimmäisellä kierroksella viikko sitten.

Kansallisen rintaman puheenjohtaja Marine Le Pen näki äärioikeiston etenemisen povaavan voittoja tulevaisuudessa.

Sarkozy näki keskusta-oikeiston voiton askeleena kohti muutosta ja toivon heräävän.

– Kiihdytämme nyt valmistautumista tasavallan muuttamisprojektiin. Tämä projekti on elinehto sille, että vahvistamme maatamme ja käännämme alamäen, johon kolme vuotta vanhanaikaisinta sosialismia Euroopassa on meidät syössyt, Sarkozy kirjoitti Facebookissa.

Sarkozyn odotetaan asettuvan presidenttiehdokkaaksi vuoden 2017 vaaleissa. Istuva presidentti, sosialisti François Hollande voitti Sarkozyn viime presidentinvaaleissa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)