Verkkouutiset

Nationalistien Marine Le Pen vahvassa nousussa Ranskan presidentinvaalien gallupissa

Marine Le Pen kirii umpeen kilpailijoidensa kaulaa Ranskan presidentinvaalien vaalien toista kierrosta koskevassa mielipidemittauksessa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kansallista rintamaa (Front National) edustava Marine Le Pen on vahvistanut asemaansa presidentinvaalien ensimmäisen kierroksen ykköspaikalla.

Tämä selviää Les Échos -lehden ja Radio Classiquen mielipidemittauksesta, jonka ovat toteuttaneet OpinionWay ja Orpi.

Jos presidentinvaalit järjestettäisiin nyt, Marine Le Pen saisi vaalien ensimmäisellä kierroksella 27 prosenttia äänistä. Se on suurin kannatus, mikä Le Penille on mitattu mielipidemittauksissa.

Jaetulla kakkossijalla ensimmäisen kierroksen mittauksessa ovat keskusta-oikeistolaisen tasavaltalaispuolueen (Les Républicains) presidenttiehdokas, entinen pääministeri François Fillon ja omalla En Marche! (Liikkeelle!) -listallaan kampanjoiva ex-sosialisti ja entinen talousministeri Emmanuel Macron. Molemmat saavat kyselyssä 20 prosentin kannatuksen.

Kolmanneksi eniten kannatusta on sosialistipuolueen ehdokkaalla Benoît Hamonilla, 16 prosenttia. Neljäntenä mielipidemittauksessa on radikaalivasemmistolaisen Kapinallinen Ranska (La France insoumise) -listan ehdokas Jean-Luc Mélenchon 12 prosentin kannatuksella.

Toisen kierroksen projektioissa Le Pen on vahvistanut kannatustaan selvästi arkipäivisin julkaistavassa Les Échos -lehden kyselyssä, mutta on toistaiseksi vielä jäljessä kilpailijoitaan.

Jos presidentinvaalien toisella kierroksella olisivat Macron ja Le Pen, Macron saisi 58 prosenttia äänistä ja Le Pen 42 prosenttia. Vielä kaksi viikkoa sitten Macronin kannatus oli 65 prosenttia ja Le Penin 35 prosenttia vastaavassa projektiossa.

Jos vastakkain olisivat Fillon ja Le Pen, Fillon voittaisi Le Penin 56 prosentin kannatuksella 44 prosenttia vastaan. Kaksi viikkoa sitten vastaavat luvut olivat 61 ja 39.

Les Échos on mielipidemittauksessa kysynyt myös, kenen äänestäjät uskovat tulevan valituksi presidentinvaaleissa. Todennäköisin presidentti on äänestäjien mielestä Emmanuel Macron, jonka 32 prosenttia uskoi tulevan valituksi. Sekä Le Penin että Fillonin voittoon uskoi 21 prosenttia äänestäjistä.

Lisäksi lehti kysyi, kenen äänestäjät toivovat tulevan valituksi. Sekä Macronin että Le Penin valintaa toivoo 21 prosenttia äänestäjistä. Le Pen on nopeassa ajassa noussut aiemmin kärjessä olleen Macronin rinnalle toivotuimmaksi presidentiksi. Fillonin voittoa toivoo 18 prosenttia äänestäjistä.

Ranskan presidentinvaalien ensimmäinen kierros järjestetään 23. huhtikuuta ja toinen kierros 7. toinen toukokuuta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)