Verkkouutiset

Ranska ja EU-komissio haluavat pitää Kreikan mukana eurossa

Ranskan pääministeri ja Euroopan komission puheenjohtaja ovat vakuuttaneet ennen euromaiden hätäkokousta haluavansa pitää Kreikan mukana euroalueella.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker kertoi Strasbourgissa Euroopan parlamentille, että Kreikkaa ei haluta ulos rahaliitosta tai EU:sta.

Komissio aikoo hänen mukaansa jatkaa työtä neuvottelujen aloittamiseksi uudelleen Kreikan kanssa. Pallo on nyt kuitenkin hänen mielestään kreikkalaisilla.

Ranskan pääministeri Manuel Valls puolestaan sanoi radiohaastattelussa tiistaina aamulla, että Ranska tekee kaikkensa pitääkseen Kreikan euroalueella.

Ranska on hänen mukaansa vakuuttunut, ettei riskiä Kreikan poistumisesta euroalueelta voida ottaa.

Kreikan uusi valtiovarainministeri Euclid Tsakalotos on myöntänyt olevansa huolissaan kriisistä, mutta hänen mielestään Kreikka ansaitsee paremman sopimuksen.

Saksan talousministeri Sigmar Gabrielin mukaan Kreikan hallituksen kuitenkin pitää neuvotteluihin uudelleen päästäkseen hyväksyä, että muut 18 euromaata eivät lähteä velkojen leikkauksiin ilman ehtoja.

(Financial Times, BBC)

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)