Verkkouutiset

Putinin uusi sukellusvene on “lentotukialuksentappaja”

Venäjä aikoo ottaa käyttöön kaksi uudenlaista sukellusvenettä osana laivaston modernisointiohjelmaansa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Venäjän laivasto on ilmoittanut suunnittelevansa kaksi uutta sukellusveneluokkaa osana presidentti Vladimir Putinin aloittamaa 20 biljoonan ruplan eli noin 320 miljoonan euron laivasto-ohjelmaa.

Asiasta kertoo Lentaan viittaava Moscow Times.

Venäjän valtion omistaman United Shipbuilding Corporationin johtajan Anatoli Shlemovin mukaan toinen veneistä on suunniteltu sukellusveneiden torjuntaan. Toista hän luonnehtii ”lentotukialuksentappajaksi”.

Venäjä modernisoi sukellusvenelaivastoaan. Sen on määrä korvata useita vanhoja Delta IV- ja Typhoon-luokan sukellusveneitään uusilla Borei- ja Yasen-luokan veneillä.

Ne on molemmat suunniteltu jo Neuvostoliiton viimeisinä vuosina, mutta niitä rakennetaan rahapulan vuoksi vasta nyt. Kahden täysin uuden veneen olisi taas tarkoitus korvata jo vuosikymmeniä palveluksessa olleita neuvostoaikaisia Oscar II-, Sierra- ja Victor-luokan veneitä.

Shlemovin mukaan ensimmäinen veneistä on suunniteltu Venäjän ballististen ohjussukellusveneiden suojelemiseen.

”Lentotukialuksentappajan” tarkoituksena on iskeä risteilyohjuksilla maa- ja merikohteisiin. Vihjailu lentotukialusten tuhoamisesta lienee suora heitto Yhdysvaltoja kohtaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)