Verkkouutiset

Putinin uusi veto: Venäjä aseistaa öljynporausalukset – ”Riskit arktisella alueella kasvavat”

Öljy-yhtiöt palkkaavat tuhansia entisiä sotilaita ja aseistavat nämä, ennustavat tiedotusvälineet.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Venäjän presidentti Vladimir Putin vahvisti tiistaina lain, joka antaa öljynporausaluksille luvan käyttää aseellista voimaa toimintansa suojaamiseen. Putinin mukaan öljynporausaluksia ja -lauttoja, varastoja ja kuljetusputkia on ”suojeltava huolellisesti terroristeja ja muita uhkia vastaan”, kertoo norjalainen Barents Observer -lehti.

Putinin mukaan lailla pyritään turvaamaan erityisesti öljynporaus arktisilla merialueilla.

Putin puhui asiasta Venäjän kansalliselle turvallisuusneuvostolle ja totesi, että öljynporauksen turvallisuuteen on suhtauduttava vakavasti.

Uuden lain mukaan venäläiset öljy-yhtiöt voivat perustaa omia turvallisuusjoukkojaan. Venäläinen Rossiiskaya Gazeta -lehti ennustaa, että yhtiöt palkkaavat ”eivät satoja vaan tuhansia” entisiä sotilaita ja aseistavat nämä vahvasti.

Putinin mukaan konfliktien riski arktisilla alueilla kasvaa koko ajan ja että Venäjän edut maailmassa haastetaan yhä useammin.

– Tässä tilanteessa meidän on pakko ryhtyä toimiin, jotta emme jää jälkeen kilpailijoistamme, vaan vahvistamme Venäjän läsnäoloa alueella, hän sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)