Verkkouutiset

Putin hyväksyi uuden nettilain: Voiko Facebook-tykkäyskin viedä vankilaan?

Presidentti Vladimir Putin allekirjoitti maanantaina uuden lain, jonka nojalla ääriliikkeiden toiminnan rahoittamisesta tai tukemisesta voidaan antaa vankeusrangaistus.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Lain myötä muun muassa ääriaatteita tukevaksi luokiteltavan materiaalin levittäminen Internetissä on nyt rikos.

Moscow Timesin mukaan tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että jopa lainvastaiseksi katsotun sisällön jakaminen tai siitä tykkääminen sosiaalisessa mediassa voi olla rangaistavaa.

Uuden lain nojalla ääriliikkeiden taloudellisesta tukemisesta voidaan antaa korkeimmillaan kolmen vuoden vankeusrangaistus. Lisäksi rikoksesta tuomituille voidaan määrätä sakkoja ja heidän pääsynsä tiettyihin virkoihin voidaan estää.

Ääriaatteellisen aineiston levittäminen Internetissä tai muussa mediassa voi johtaa jopa viiden vuoden vankeusrangaistukseen.

Venäjän virallinen mediavalvoja Roskomnadzor valvoo nettitoimintaa Venäjällä. Se on vastuussa valtion virallisen mustan listan ylläpidosta. Toistaiseksi Roskomnadzorin listalla on yli 2000 sivustoa, joiden katsotaan sisältävän ääriliikkeitä tukevaa materiaalia.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)