Verkkouutiset

Venäjän puolustusministeri saapui yllättäen Iraniin, toimitti “erityisviestin Putinilta”

Venäjän puolustusministeri Sergei Shoigu on vieraillut Iranissa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Venäjän puolustusministeri Sergei Shoigu on tehnyt yllätysvierailun Iraniin. Iranilaisen IRNA:n mukaan Shoigu saapui tuomaan Iranin presidentti Hassan Rouhanille ”erikoisviestin” Venäjän presidentti Vladimir Putinilta.

Shoigu saapui Teheraniin sunnuntaina ja tapasi Rouhanin lisäksi Iranin puolustusministeri Hossein Dehghanin. Dehghani vieraili puolestaan Venäjällä viime viikolla.

Asiasta uutisoivan International Business Timesin mukaan viestin tarkkaa sisältöä ei ole kerrottu julkisuuteen. Se kuitenkin liittynee Lähi-idän kireään tilanteeseen ja etenkin Syyrian kriisiin.

IRNA:n mukaan Shoigu keskusteli vierailunsa aikana Rouhanin kanssa Syyrian rauhanneuvotteluista ja alueen tilanteen vakauttamisesta.

”Syyrian kriisiin voidaan saavuttaa ratkaisu vain poliittisten neuvottelujen ja Syyrian kansan oikeuksien kunnioittamisen kautta. Heidän on viime kädessä päätettävä maansa tulevaisuudesta”, Hassan Rouhani totesi.

Venäjä ja Iran tukevat molemmat Syyrian presidentti Bashar al-Assadin hallintoa. Venäjä on hiljattain sopinut kehittyneiden ilmatorjuntaohjusjärjestelmien toimittamisesta Iraniin. Venäjän uskotaan myös kaavailevan useita muita merkittäviä asekauppasopimuksia Iranin kanssa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)