Venäjän puolustusministeri saapui yllättäen Iraniin, toimitti “erityisviestin Putinilta”

Venäjän puolustusministeri Sergei Shoigu on vieraillut Iranissa.

  • LKS 20160212  MOW5352; Russian President Vladimir Putin (L) listens to Defence Minister Sergei Shoigu as they visit the KamAZ vehicle plant in Naberezhnye Chelny, in the Russia's region of Tatarstan, about 700 kilometers (450 miles) east of Moscow, on February 12, 2016. LEHTIKUVA / AFP PHOTO / POOL / ALEXANDER ZEMLIANICHENKO

    Vladimir Putin (vas.) ja Sergei Shoigu.

    ()

Venäjän puolustusministeri Sergei Shoigu on tehnyt yllätysvierailun Iraniin. Iranilaisen IRNA:n mukaan Shoigu saapui tuomaan Iranin presidentti Hassan Rouhanille ”erikoisviestin” Venäjän presidentti Vladimir Putinilta.

Shoigu saapui Teheraniin sunnuntaina ja tapasi Rouhanin lisäksi Iranin puolustusministeri Hossein Dehghanin. Dehghani vieraili puolestaan Venäjällä viime viikolla.

Asiasta uutisoivan International Business Timesin mukaan viestin tarkkaa sisältöä ei ole kerrottu julkisuuteen. Se kuitenkin liittynee Lähi-idän kireään tilanteeseen ja etenkin Syyrian kriisiin.

IRNA:n mukaan Shoigu keskusteli vierailunsa aikana Rouhanin kanssa Syyrian rauhanneuvotteluista ja alueen tilanteen vakauttamisesta.

”Syyrian kriisiin voidaan saavuttaa ratkaisu vain poliittisten neuvottelujen ja Syyrian kansan oikeuksien kunnioittamisen kautta. Heidän on viime kädessä päätettävä maansa tulevaisuudesta”, Hassan Rouhani totesi.

Venäjä ja Iran tukevat molemmat Syyrian presidentti Bashar al-Assadin hallintoa. Venäjä on hiljattain sopinut kehittyneiden ilmatorjuntaohjusjärjestelmien toimittamisesta Iraniin. Venäjän uskotaan myös kaavailevan useita muita merkittäviä asekauppasopimuksia Iranin kanssa.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.